MERCY JOHN – LET IT GO EASY

‘Mercy John’ is niemand minder dan Ryan Adams, althans die van de Lage Landen. We schreven dat begin 2017 al bij de recensie van zijn onder deze artiestennaam uitgebrachte debuutalbum “This Ain’t New York”. De in het Noord-Brabantse dorpje Erp woonachtige Nederlander John Verhoeven aka ‘Mercy John’ bevestigt onze conclusie veelvuldig op zijn nieuwste plaat “Let It Go Easy” die eind februari 2019 op de markt zal verschijnen en die u bij zijn release maar best meteen kunt gaan aanschaffen.

Als de Amerikaanse New Yorker Ryan Adams verder last blijft krijgen van zijn ziekte van Ménière met oorsuizingen, gehoorverlies en tinnitus tot gevolg, dan kan hij in de toekomst ongestoord verder zijn songs blijven schrijven. Hij moet ze dan alleen maar laten inzingen door de dit jaar 40 wordende ‘Mercy John’ en niemand zal het verschil ooit merken.

“Let It Go Easy” is net als zijn voorganger een schitterende plaat van deze sympathieke Nederlandse singer-songwriter. De twaalf door ‘Mercy John’ zelfgeschreven songs op dit album werden opgenomen in de ‘GieSound’-studio van producer Guido Aalbers in Zwolle, maar veel Amerikaanser konden deze nummers echt niet klinken. Misschien is dit wel veroorzaakt door het gegeven dat de ‘mastering’ van de liedjes in ‘The Engine Room’ in New York City werd uitgevoerd door Andy Vandette.

Het inspelen van de nummers in de opnamestudio werd echter uitsluitend door vijf Nederlandse muzikanten gedaan, met naast ‘Mercy John’ op gitaren ook mevrouw Kirsten Boersma die schittert op piano- en orgeltoetsen, Rolf Verbaant op elektrische gitaar en pedal steel, Tom Zwaans op basgitaar en Bram Hakkens op drums en percussie.

Om u een goed idee te geven van de muziek die u op deze heerlijke cd mag verwachten geven we de albumtiteltrack “Let It Go Easy” op video mee in een live gebrachte uitvoering. Voor de release van een eerste single werd echter geopteerd voor het ook al schitterende rocknummer “Knock Me Out” dat over een pijnlijke scheiding gaat. Maar eigenlijk kunnen alle overige elf songs in de nabije toekomst net zo goed als singles worden uitgebracht.

Onze favoriete kandidaat-liedjes daarvoor zijn rocksongs “Trains” en “Demons” (meer ‘Ryan Adams’ kan je echt niet worden), en de emotievolle ballads “Bad Start”, “Safe Now”, “Come Over Tonight”, “Good Night, Good Night” en slotnummer “Cruel Love”. ‘Mercy John’ kan geweldige liedjes schrijven en zingen. Hij verdient het eigenlijk om zo snel mogelijk internationale bekendheid te verwerven en daar zullen zijn twee albums “This Ain’t New York” en “Let It Go Easy” optimaal toe bij kunnen dragen.

(valsam)

24 februari 2019: De Pul, Uden
5 maart 2019: Countdown Café, Amsterdam
10 maart 2019: De Kroepoekfabriek, Vlaardingen
15 maart 2019: De Bosuil, Weert
18 maart 2019: Muziekgebouw, Eindhoven
6 april 2019: De Blauwe Kei, Veghel
12 april 2019: Bibelot, Dordrecht
14 april 2019: Down By The River Festival, Venlo
21 juni 2019: Hedon, Zwolle
15 september 2019: De Nood Een Deugd Festival, Bergeijk
26 september 2019: De Speelplaats, Venlo
13 oktober 2019: Muzykkaffee DeVille, Bolsward
20 oktober 2019: De Flux, Zaandam


 

Artiest info
Website  
 

Label: Butler Records

video